Ο μύκητας Candida Auris απασχολεί τα τμήματα λοιμώξεων των μονάδων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς θεωρείται ένας αναδυόμενος παθογόνος παράγοντας, λόγω της ανθεκτικότητας σε φάρμακα και της δυσκολίας στην ταυτοποίησή του και καθώς προκαλεί όλο και συχνότερα επιδημίες σε αυτές.

Στην Ελλάδα, η πρώτη απομόνωση του μύκητα ήταν το 2019, και έκτοτε απομονώνονται με αυξανόμενη συχνότητα στελέχη C. auris από διεισδυτικές λοιμώξεις (καντινταιμίες), σε βαρέως πάσχοντες με μακροχρόνιες νοσηλείες και παρουσία ενδαγγειακών καθετήρων. Επίσης ο μύκητας έχει απομονωθεί από δείγματα αποικισμού ασθενών και προσωπικού, καθώς και από περιβαλλοντικά δείγματα από επιφάνειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο οποίο αποστέλλονται δείγματα από νοσοκομεία όλης της χώρας για έλεγχο ταυτοποίησης και ευαισθησίας. Διαβάστε την ενημέρωση του ΕΟΔΥ σχετικά με αυτό https://bit.ly/39dyYCo

Βρείτε στο e-shop μας εξειδικευμένα απολυμαντικά προϊόντα, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, με μελέτες αποτελεσματικότητας έναντι του συγκεκριμένου στελέχους, η χρήση των οποίων είναι ουσιώδους σημασίας για την καταπολέμηση του μύκητα και την πρόληψη της διασποράς.