Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών είναι μια ετήσια παγκόσμια ημέρα, καθιερωμένη από το 2008 και αφιερωμένη στην προώθηση του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι ως έναν εύκολο, αποτελεσματικό και προσιτό τρόπο για την πρόληψη ασθενειών και τη διάσωση ζωών.

Μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες κατακλύζουν τα χέρια μας. Το νερό από μόνο του δεν τα απομακρύνει, όμως η χρήση σαπουνιού βοηθά στη διάσπαση των λιπών που βρίσκονται στα χέρια μας και μεταφέρουν τα μικρόβια. Το σαπούνι διευκολύνει επίσης την τριβή με την οποία απομακρύνονται μηχανικά τα μικρόβια από τα χέρια και έτσι αυτά στη συνέχεια μπορούν να ξεπλυθούν με το νερό. 

Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι το κλειδί για την προστασία της δημόσιας υγείας και οδηγεί σε οφέλη στη διατροφή, την εκπαίδευση, την οικονομική ανάπτυξη και πολλά άλλα. Ωστόσο, τα πολλά οφέλη που σχετίζονται με αυτό είναι προσβάσιμα μόνο όταν το πλύσιμο των χεριών εφαρμόζεται την κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από το σωστό πλύσιμο των χεριών σας, με κατάλληλα προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά και προστατεύουν το δέρμα.

Δείτε εδώ ποιός είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών.